Наша діяльність
Зараз на сайті
Міжнародний день кави
- Деталі:
- Перегляди: 620
«…Вона повинна бути чорною, як ніч,
солодкою, як гріх,
гарячою, як кохання
і міцною, як дружба»…
01 жовтня 2020р. студенти кафедри харчових технологій відзначали Міжнародний день кави, який розпочався з презентації історичних фактів про каву. Оскільки в більшість європейських країн кава потрапила внаслідок відносин зі Сходом, в першу чергу з Османської імперії, то перша доповідь була присвячена саме місцю кави в Османській імперії, яку представила студентка гр.31ХК Гудь Анна. Було розглянуто різноманітні способи приготування кави та особливості її подачі. Особливу увагу, звернула студентка групи 21ХК Тарадай Катерина на приготування «турецької» кави. Адже, процес приготування «турецької» кави пов‘язаний з багатьма ритуалами та традиціями. Варіння кави в турці – сучасне мистецтво, яке потребує обережності та й уваги до дрібниць. Важливе правило «турецької» церемонії кавування – піна повинна бути!
Студенти самостійно провели голосування та визнали, яка кава стоїть на першому, а яка на останньому місці їхнього вподобання, підтвердивши тим самим, що попит на каву шалений серед усіх верств населення. Завершився захід брейн-рингом на «кавову» тематику.
Викладачі кафедри харчових технологій Король О.Ю. та Олефіренко М.В. підвели підсумки роботи студентів і визначили переможців і призерів.
Кавовий настрій, кавовий аромат і любов до пані Кави – саме це панувало поміж учасників зустрічі. Всі змогли переконатися, що кава – це не просто тонізуючий напій. Це ритуал, спосіб проведення часу, атмосфера, розмови, цікаві кавовіісторії.
Пошук по сайту
Оголошення
Гасло конференції: Героям Слава!
Всеукраїнська наукова конференціяз нагоди 165-річчя Миколи Васильовича Левитського (1859–1936) ...
Контакти
Тел: (044) 258-20-29
Тел: (044) 257-50-94
Тел: (044) 257-52-12
Тел: (044) 257-70-91
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
вул. Ломоносова, 18
м. Київ, 03022
Календар
Березень 2024 |